Service Delivery Manager Ictivity is één van de eerste gecertificeerde Consultants / Managers in IT Servicemanagement conform ISO/IEC 2000

Eindhoven, 23 juni 2009

Jurian Burgers, Service Delivery Manager bij Ictivity Managed Services en EXIN geaccrediteerd ITIL trainer heeft als een van de eerste in Nederland met succes het consultant / manager certificaat gehaald voor IT Servicemanagement volgens ISO/IEC 20000. Deze relatief nieuwe ISO norm stelt organisaties in staat om de kwaliteit hun IT service organisatie door het onafhankelijke ISO instituut te laten auditten en certificeren. De norm is een logisch vervolg op de inmiddels bekende ISO 9000 kwaliteitsnorm voor generieke bedrijfsvoering en ISO 27000 voor IT Security. Met dit nieuwe certificeringprogramma van EXIN kunnen nu ook de adviseurs worden voorzien van een keurmerk.

"ISO 20000 en ITIL liggen dicht bij elkaar. ITIL is een best practice raamwerk voor inrichting van service organisaties maar geeft de gebruikers de vrijheid om zelf invulling te geven aan de manier waarop dat gebeurt. Dat is prima maar het geeft geen basis om de kwaliteit van die inrichting te vergelijken en aan te tonen. Iedereen doet het op zijn manier. ISO 20000 stelt wel regels aan die inrichting zodat het kwaliteitsniveau onafhankelijk getoetst en beoordeeld kan worden. Het maakt daarbij niet uit of de feitelijke bedrijfsvoering gebaseerd is op ITIL, MOF of welke methode dan ook. Die combinatie van onafhankelijkheid en een gestandaardiseerd normenkader spreekt mij enorm aan.", aldus Jurian Burgers.

"Met deze certificering is een extra borging ingebracht in de kwaliteit van onze adviesdiensten. Het benadrukt de professionaliteit enerzijds en de onafhankelijkheid anderzijds die Ictivity steeds nastreeft", aldus Ed Holtzer, manager Ictivity Managed Services.

Over Ictivity:
Ictivity is een onafhankelijke Nederlandse ICT dienstverlener met vestigingen in Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. Meer dan 100 ervaren medewerkers zorgen voor hoogwaardige ICT advies- en implementatiediensten op het gebied van infrastructurele oplossingen.

De kernactiviteiten van Ictivity bestaan uit:
  • Consultancy – advies en implementatie gericht op infrastructurele ICT oplossingen (Ictivity B.V.)
  • Staffing – detachering & outtasking (Ictivity B.V.)
  • Training – ICT gerichte opleidingen (Ictivity Training B.V.)
  • Managed Services – In delen of totaal ontzorgen van organisaties (Managed Services B.V.)
  • IP Solutions (4IP B.V.)
Ictivity is actief binnen de overheid, semi-overheid en de zakelijke markt. Ictivity bedient voornamelijk grotere organisaties met een eigen ICT afdeling. De eigen ICT afdeling voert het dagelijkse beheer uit en Ictivity wordt ingeschakeld bij ICT advies, 3e/4e lijns werkzaamheden en niet structurele zaken zoals projecten en bij storingen aan de ICT infrastructuur. Ictivity verkoopt geen hard- of software en kan op die manier ook haar onafhankelijkheid als ICT dienstverlener waarborgen.

Kijk voor meer informatie op www.ictivity.nl

Voor meer informatie:
Tanya Weidema
Marketing Manager

Ictivity
Postbus 7066
5605 JB EINDHOVEN
Tel: 088 – 428 4848
e-mail: tanya.weidema@ictivity.nl / website : www.ictivity.nl