De nieuwe eisen voor Business Intelligence in multidimensionale organisaties

13 november 2008: hét BI seminar van het jaar

DELFT, 13 oktober 2008. Op donderdagmiddag 13 november 2008 organiseert E-mergo in Delft het seminar “De nieuwe eisen voor Business Intelligence in multidimensionale organisaties”.

Met het verschijnen van het boek “Van unitmanagement naar multidimensionale organisaties” geeft prof. dr. Hans Strikwerda een antwoord op de problemen die organisaties ervaren die volgens Business Units georganiseerd zijn. In zijn boek gaat hij in op de nieuwe organisatievorm ‘de multidimensionale organisatie’ en de nieuwe mogelijkheden die deze vorm biedt. Hans Strikwerda heeft een waarschuwend woord voor ICT en Business Intelligence. Tijdens het seminar zal hij ingaan op wat dit betekent voor het vakgebied Business Intelligence. Egbert Dijkstra, grondlegger van de omvangrijke Business Intelligence omgeving bij Albert Heijn ‘Pallas’ zal vervolgens zijn visie hieromtrent geven en ingaan hoe in de praktijk hiermee kan worden omgegaan. Tot slot zal Jos van Hillegersberg zijn licht laten schijnen over het optimaliseren van processen in de multidimensionale organisatie door processimulatie, waar Business Intelligence de basis voor vormt. Jos van Hillegersberg is hoogleraar Business Information Systems en opleidingsdirecteur van de Bedrijfsinformatie Technologie (BIT) opleiding aan de Universiteit Twente.

Tijdens het seminar, dat met recht de ondertitel “ Praktijk tussen Professoren” heeft, zal vanuit bedrijfskunde, technologie en praktijk de toekomst van Business Intelligence worden besproken. Deelname is (na aanmelding) gratis. Aanmelden kan via E-mergo op www.e-mergo.nl.

Lokatie: World Art Delft, Rotterdamseweg 205 in Delft. Tijd: van 14.00 uur tot 18:00 uur (inclusief buffet). Organisatie: E-mergo, Delft.

E-mergo presenteert haar evenementen voor haar klanten, potentiële klanten en andere belanghebbende partijen, maar behoudt zich het recht voor om deelname van werknemers van concurrerende bedrijven te weigeren.

Over E-mergo
E-mergo is een BI adviesbureau gespecialiseerd in het inrichten van management-informatiesystemen. Door jarenlange ervaring is E-mergo sterk in het definiëren van kengetallen en KPI’s, het inrichten van datawarehouses en het bouwen van rapportages. E-mergo bundelt de kennis en ervaring van twee werelden: Business Consultancy en Business Intelligence; hierdoor kan E-mergo haar klanten beter helpen bij het optimaliseren van hun informatievoorziening.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie:
Ronald Donkers
ronald.donkers@e-mergo.nl
E-mergo BV
Delftechpark 26
2628 XH Delft
Telefoon (015) 2600495
www.e-mergo.nl