Pilot™ Analysetool voor (Wireless-)netwerken met Wireshark en AirPcap

Een krachtige netwerkanalyse-, visualisatie-, en rapportagetool, volledig geïntegreerd met Wireshark® en AirPcap®

Hoofddorp, 21 april 2008 – SCOS Software bv, leverancier van Netwerk Monitor en Security Software, maakt de introductie bekend van Pilot, een krachtige netwerkanalysetool die volledig geïntegreerd is met Wireshark. De tool biedt traffic-visualisatie, charting en rapportagefuncties die het gebruik van Wireshark en AirPcap aanvullen en vereenvoudigen.

Pilot komt tegemoet aan een sterke behoefte aan betere analyses, visualisaties en rapportages die de enorme aantallen Wireshark-protocol dissectors optimaal benutten.

Pilot “Views” vormen de centrale analyse- en visualisatiefunctie van de applicatie. Views zijn gebaseerd op interactieve grafische elementen genaamd “Charts”, waaronder bar- en piediagrammen, stripdiagrammen, conversation rings en rasters. Door een View op een trafficbron toe te passen, wordt de Pilot-analyse-engine geactiveerd om de pakketbron te verwerken en de resultaten door te sturen naar de juiste Chart voor een visualisatie. Pilot bevat een verzameling van meer dan 70 Views, inclusief een uitgebreide verzameling voor het 802.11-protocol die direct kan worden toegepast op wiresless bronnen, waaronder de toonaangevende AirPcap-adapters van CACE Technologies.

Het mogelijkheid om geavanceerde filterbewerkingen uit te voeren, is cruciaal voor een effectieve netwerkanalyse. De integratie van Pilot met Wireshark is ontworpen om het gebruik van Wireshark’s uitgebreide verzameling capture- en weergavefilters in Pilot te optimaliseren. Het gebruik van Wireshark-filters in combinatie met Pilot Views biedt vrijwel onbeperkte analyse- en visualisatiemogelijkheden.

Drill-down is een van de krachtigste en meest unieke functies van Pilot. Drill-down vindt plaats zodra een View wordt toegepast op een bron die zelf het resultaat is van een selectie gemaakt in een Chart of een voorheen geïnstantieerde View. Dit stelt de gebruiker in staat om een diepgaand analyseniveau te realiseren door de criteria voor het isoleren van afwijkend netwerkgedrag voortdurend te verfijnen.

Dr. Loris Degioanni, de CTO van CACE Technologies, stelt: “Dit product is het resultaat van vele manjaren aan ontwikkeling en vertegenwoordigt volgens ons een aanzienlijke stap voorwaarts in het troubleshooten van bedrade en draadloze netwerken. Zo biedt Pilot, samen met AirPcap, diepgaande multi-channel monitoring van complexe WLAN-omgevingen, superieure visualisatiemogelijkheden voor het isoleren van verdacht netwerkgedrag, en Wireshark-interactie voor directe diepgaande pakketanalyse om WLAN-problemen te lokaliseren.”

Pilot pakt tevens enkele kwesties aan die bekend staan als zwakke punten binnen Wireshark, zoals de tijdsduur die nodig is om een groot trace-bestand te openen en het gemis aan ingebouwde rapportagemogelijkheden. “Een groot bestand dat vele minuten vergt om te openen met Wireshark kan binnen enkele seconden geopend worden met Pilot”, aldus Dr. Degioanni. “En met de grote keuze aan rapporten, volledig geïntegreerd met Pilot Views, kan iedereen in een handomdraai professionele rapportages maken van schermweergaves in een verscheidenheid aan formaten, waaronder Word, Excel en pdf.”
Een verzameling functiegerichte video’s die de Pilot-interface en eenvoudige navigatietechnieken beschrijven, is beschikbaar op www.AirPcap.nl.

Prijs en beschikbaarheid Er is een speciale aanbieding voor early adopters. Een single user licentie voor Pilot, inclusief een update-abonnement voor twaalf maanden, kost € 825,00 (excl. btw) en kan worden aangeschaft op www.AirPcap.nl Voor extra Wireless troubleshooting wordt Pilot aangeboden in combinatie met AirPcap Ex-adapters.

Meer info: www.AirPcap.nl Voor meer productinformatie, neem contact op met info@scos.nl.

Public Relations Contact
Matt F. Hamburg
SCOS Software bv
Polarisavenue 53
2132 JH HOOFDDORP
The Netherlands
023 5685615
matt@scos.nl


Afzonderlijke handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve houders.