EDS tekent IT-outsourcing contract met Shell

Contractwaarde 1 miljard dollar, looptijd vijf jaar

Capelle a.d. IJssel, 31 maart 2008 - EDS heeft een IT Master Service Agreement (MSA) getekend met Shell. Het contract heeft een waarde van 1 miljard dollar en een looptijd van vijf jaar. De MSA wordt uitgebreid met supportcontracten die afgesloten worden met de vier IT-centra van Shell in Nederland, de UK, Maleisië en Verenigde Staten.

Als onderdeel van het contract wordt EDS verantwoordelijk voor het beheer van de eindgebruikers-IT van Shell. Hieronder vallen desktops, on-site diensten, service desk, back-up en herstel na calamiteiten, bescherming van mobile informatie en managed messaging-diensten. EDS verzorgt wereldwijd het beheer voor 150.000 gebruikers in 100 landen. Om de complexiteit voor Shell te verlagen, is EDS tevens aangesteld als operationeel integrator. In deze rol zal EDS nauw contact onderhouden met de andere IT-leveranciers van Shell.

In totaal zullen ongeveer 1.500 IT-professionals, die voor Shell in 65 landen wereldwijd actief zijn, overgaan naar EDS. Diensten geleverd door joint ventures maken geen onderdeel uit van de overeenkomst.

“EDS is wereldwijd goed vertegenwoordigd en heeft bewezen ervaring in grote IT-outsourcing trajecten”, zegt Alan Matula, executive vice president en chief information officer bij Shell. “We hebben hen gevraagd hun kennis en ervaring in te zetten en op treden als operationele integrator richting onze andere belangrijke partners. Om goed te kunnen functioneren in een competitieve markt eist Shell consistente en flexibele IT-ondersteuning. We verwachten dat onze outsourcing-benadering met EDS en de andere partners resulteert in toegevoegde waarde voor onze business.”

“De nieuwe overeenkomst ondersteunt Shell bij het verhogen van de operationele flexibiliteit door technologie en bedrijfsstandaarden wereldwijd vast te leggen”, zegt Bill Thomas, executive vice president voor EDS in Europa, Midden Oosten en Afrika (EMEA). “Hierdoor is Shell in staat zich te concentreren op informatietechnologie ter ondersteuning van zijn strategische doelstellingen. We zijn er trots op dat Shell ons heeft gekozen. We zullen de kennis en ervaring die we de afgelopen vijfentwintig jaar hebben opgedaan in de olie- en gasindustrie, inzetten om Shell te helpen bij het halen van de gestelde strategische doelen.”

EDS ondersteunt de technologische- en bedrijfsdoelstellingen van Shell door de inzet van snelle desktops uitgerust met Microsoft Windows Vista bij bestaande, remote en nieuwe locaties. Voor het leveren van producten en diensten zal EDS nauw samenwerken met EDS Agility Alliance partners als Microsoft, SAP, Xerox, Sun en EMC.EDS
EDS, één van 's werelds meest vooraanstaande ICT-dienstverleners, levert zakelijke en technologische oplossingen aan zijn klanten. EDS was meer dan 45 jaar geleden grondlegger van de it-outsourcing markt. Vandaag de dag levert EDS een breed dienstenportfolio voor outsourcing van informatietechnologie en bedrijfsprocessen aan klanten in de industrie, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, telecommunicatie, energie, transport, retail en overheid overal ter wereld. Kijk voor meer informatie op eds.nl. Klanten van EDS in Nederland zijn o.a. ABN AMRO Bank, Aegon, DSM, Koninklijke Ahold en het ministerie van Verkeer & Waterstaat.

Voor meer informatie:
Bas Winckels
EDS International B.V.
tel.: 0181 - 50 23 94
mobile: 06 52 083 310
e-mail: bas.winckels(at)eds.com

Marieke Adama
Whizpr
tel.: 0317 410 483
e-mail: eds(at)whizpr.nl