ICT’er weet niet wat Green IT is

Milieu speelt onbelangrijke rol in aankoopproces van IT-apparatuur

’s Hertogenbosch, 13 november 2007 – De term Green IT wordt in de media veel gebruikt, maar is voor een groot deel van de doelgroep lang niet eenduidig of zelfs maar bekend. Uit onderzoek van security- en storage-distributeur Magirus onder bezoekers van de InfoSecurity-beurs en Storage Expo blijkt dat een derde van de ICT-professionals de term Green IT niets zegt.

Magirus ondervroeg ruim 200 ICT-professionals op de beurs InfoSecurity en Storage Expo die vorige week plaatsvond in Utrecht. Op de vraag wat Green IT betekent, moest 30 procent van de respondenten het antwoord schuldig blijven. Een kleine acht procent denkt dat de term verwijst naar het gebruik van groene stroom en een enkeling dacht dat het over ‘eerlijke automatisering’ gaat.

Een vijfde van de respondenten concludeerde dat Green IT verwijst naar energiebesparing en wist een link te leggen met energiezuinige apparatuur. 39 procent trok Green IT in breder perspectief en gaf aan dat het met milieubesparing in het algemeen te maken heeft.

Milieuvriendelijkheid als aankoopcriterium
De respondenten kregen ook de vraag voorgelegd in hoeverre milieubesparing een rol speelt in het aankoopproces van IT-apparatuur. Uit de resultaten blijkt dat maar liefst twee derde van de respondenten nog nooit iets heeft gekocht met milieuvriendelijkheid als criterium. Bij degene die dat wel hadden gedaan, betrof het in 90 procent van de gevallen een privé-aankoop.

“Veel IT-leveranciers promoten milieuvriendelijke, energiebesparende producten en de term Green IT blijft daarbij maar terugkomen. Uit ons onderzoek blijkt dat, al de campagnes ten spijt, milieu nauwelijks een rol speelt en de term Green IT veel mensen niets zegt. Het hele Green IT-verhaal bevindt zich nog in een early adapters-fase. Slechts weinig mensen zijn er doelbewust mee bezig”, aldus Remco Ligtvoet, Marketing Manager Benelux bij Magirus.

De onduidelijkheid ontstaat volgens Magirus omdat de term voor te veel zaken wordt ingezet. “De term is inmiddels zo populair dat het van toepassing is op energiebesparende IT-apparatuur, recycling van hardware om de groei van de afvalberg af te zwakken en op telepresence-toepassingen die flexwerken stimuleren en daarmee het fileprobleem proberen te verminderen”, aldus Ligtvoet.Over Magirus
De Magirus Groep is een internationaal IT-bedrijf gespecialiseerd in advies en het leveren van oplossingen op het vlak van IT infrastructuur en IT technologie, supply chain, marketing en financiële diensten. Met een omzet van ongeveer 700 miljoen euro en meer dan 600 werknemers behoort Magirus tot één van de grootste leveranciers van IT-oplossingen in Europa. Het portfolio omvat zowel servers van hoge kwaliteit, storage-systemen en netwerkproducten, als ook software voor systemen, storage, netwerken, internet en security management. Daarnaast behoort ook middleware, groupware en applicaties, virtualisatie, informatie lifecycle management, databases, Internet/Intranet en e-business software tot het aanbod. Het bedrijf is actief in Europa en het Midden Oosten via een netwerk van dochtermaatschappijen, joint ventures en kantoren. Samen met gekwalificeerde systeem- en softwarebedrijven, levert Magirus oplossingen voor organisaties in alle sectoren, waaronder de financiële dienstverlening, telecom en automotive industrie en ook klanten uit de publieke sector. De strategische alliantie met Agilysys Inc., Cleveland, Ohio, maakt het voor Magirus mogelijk om bedrijven te ondersteunen, die projecten in de VS realiseren. Voor meer informatie zie: www.magirus.com.

Voor meer informatie:
Magirus
Remco Ligtvoet
Tel.: +31 (0)88 6668228
e-mail: remco.ligtvoet(at)magirus.com

Whizpr
Erik van de Nadort
Tel.: +31 (0)317 410 483
e-mail: magirus(at)whizpr.nl