AEP Networks biedt eerste SSL VPN-platform met geografische load balancing

Nieuwe oplossing van AEP Networks zorgt voor optimale verdeling dataverkeer wereldwijd

’s Hertogenbosch, 2 augustus 2007 – Security- en storage-distributeur Magirus breidt zijn productassortiment uit met de nieuwste versie van het Netilla Security Platform (NSP) van AEP Networks. Hiermee is het mogelijk applicaties te ontsluiten binnen eenzelfde bedrijf dat in meerdere landen is gevestigd. In de nieuw geïntroduceerde versie is de standaard load balancing-configuratie uitgebreid met ‘geographical site failover’-functionaliteit. Dit zorgt ervoor dat de datahoeveelheid verdeeld kan worden over verschillende datacenters op diverse locaties. Wereldwijd actieve bedrijven kunnen hiervan profiteren.

Steeds meer bedrijven hechten waarde aan veilige netwerktoegang op afstand. Vooral wanneer calamiteiten de bedrijfscontinuïteit in gevaar brengen, is het wenselijk dat werknemers vanaf andere locaties dan gebruikelijk in de netwerkomgeving kunnen komen. Via een SSL VPN zijn bedrijfsapplicaties altijd en overal toegankelijk voor medewerkers.

Geografische diversiteitconfiguratie
In deze SSL VPN-oplossing is er de mogelijkheid om load balancing geografisch uit te voeren. Hierbij is te kiezen uit ‘load sharing’ of ‘active-active’ (het verdelen van de datastroom) en ‘failover’ of ‘active-passive’ (als standby/backup-functie). Bovendien zijn verschillende NSP-clusters te gebruiken in geografisch van elkaar verwijderde datacenters.

NSP Release 5.6 is een wereldwijde, high-availability load balancing-oplossing, voor grootschalige, multi-site plaatsingen. Het biedt ondersteuning aan duizenden gelijktijdige gebruikers. Dit maakt deze oplossing interessant voor (middel)grote bedrijven met vestigingen in meerdere landen.

Disaster Recovery Demand License
Een van de features van NSP Release 5.6 is de Disaster Recovery Demand Licenses (DRDL). Dit is een dienst die gebruikers kunnen afnemen in geval van nood om tijdelijk en op korte termijn een licentievergroting mogelijk te maken. In de praktijk blijkt bijvoorbeeld dat in geval van calamiteiten er een piekvraag is naar extra netwerktoegangen van buitenaf.

Eduard Meelhuysen, Managing Director van Magirus Benelux: “De AEP Networks SSL VPN-oplossing maakt applicaties wereldwijd beschikbaar. Gebruikers worden automatisch doorverwezen naar de best bereikbare en werkende toepassing. De oplossing zorgt voor een snelle, veilige en betrouwbare manier van werken. Deze functies zijn een fraaie uitbreiding van de oplossing. Met name onze nationale en internationale klanten kunnen profiteren van deze nuttige toepassing.”

Een live demo van de NSP Release 5.6 is te bekijken via:
www.aepnetworks.com/RD/magirus_benelux.htmOver Magirus
De Magirus Groep is een internationaal IT-bedrijf gespecialiseerd in advies en het leveren van oplossingen op het vlak van IT infrastructuur en IT technologie, supply chain, marketing en financiële diensten. Met een omzet van ongeveer 700 miljoen euro en meer dan 600 werknemers behoort Magirus tot één van de grootste leveranciers van IT-oplossingen in Europa. Het portfolio omvat zowel servers van hoge kwaliteit, storage-systemen en netwerkproducten, als ook software voor systemen, storage, netwerken, internet en security management. Daarnaast behoort ook middleware, groupware en applicaties, virtualisatie, informatie lifecycle management, databases, Internet/Intranet en e-business software tot het aanbod. Het bedrijf is actief in Europa en het Midden Oosten via een netwerk van dochtermaatschappijen, joint ventures en kantoren. Samen met gekwalificeerde systeem- en softwarebedrijven, levert Magirus oplossingen voor organisaties in alle sectoren, waaronder de financiële dienstverlening, telecom en automotive industrie en ook klanten uit de publieke sector. De strategische alliantie met Agilysys Inc., Cleveland, Ohio, maakt het voor Magirus mogelijk om bedrijven te ondersteunen, die projecten in de VS realiseren. Voor meer informatie zie: www.magirus.com.

Voor meer informatie:
Magirus
Remco Ligtvoet
Tel.: +31 (0)88 6668228
e-mail: remco.ligtvoet(at)magirus.com

Whizpr
Erik van de Nadort
Tel.: +31 (0)317 410 483
e-mail: magirus(at)whizpr.nl