Datum: (541 dagen oud)
Bedrijf:
PR: LEWIS

Zakelijke telecomaanbieder Voys start pilot met versleuteling gesprekkenGroningen, 28 oktober 2016 - Voys start volgende maand een pilot waarbij de telefoongesprekken die over het platform van Voys lopen, worden versleuteld. De zakelijke telecomaanbieder is hiermee gestart na eerdere berichtgeving over een wetsvoorstel rondom het aftappen van internetverkeer. Inlichtingendiensten AIVD en MIVD krijgen, als het aan het kabinet ligt, meer bevoegdheden om internet- en telefoonverkeer af te tappen. Vanmiddag wordt dit wetsvoorstel besproken in de ministerraad.

Versleuteling tussen het telefonieplatform en het aangesloten apparaat
Justitie en de geheime diensten mogen binnen de huidige wet internetverkeer aftappen, maar mogen maar één tap per keer plaatsen. Daardoor wordt de onschuldige burger niet getapt.
In het nieuwe wetsvoorstel mogen de diensten sleepnetten toepassen, waarmee onschuldige burgers wel standaard worden getapt. Voys vindt privacy een groot goed en vindt het haar taak om de privacy van klanten te beschermen. De versleuteling die Voys gebruikt vindt plaats tussen het cloud telefonieplatform en het daarop aangesloten apparaat. Justitie en de veiligheidsdiensten kunnen daarmee nog steeds een tap zetten, mits daar een verdenking en de daarbij behorende stukken aan ten grondslag liggen.

Het mass surveillance gedrag van de buitenlandse veiligheidsdiensten heeft ervoor gezorgd dat steeds meer internetbedrijven encryptie toepassen. Hierdoor wordt het voor de veiligheidsdiensten lastiger om data te verkrijgen. De sleepnetten hebben daarmee een averechtse werking. Encryptie van communicatieverkeer is een juridisch lastige kwestie omdat wetgeving achterhaald is en internetbedrijven eenvoudig kunnen opereren buiten de landen waar ze gevestigd zijn.

Standaard versleuteling voor nieuwe en bestaande klanten
Het Amerikaanse Skype kreeg gisteren in België een boete omdat het bedrijf in 2012 niet meewerkte aan een tapverzoek. Voys kan met de door haar gekozen oplossing de privacy van de klanten beschermen, zonder afbreuk te doen aan de aftapverplichting. De zakelijke telecomaanbieder wil, voordat de nieuwe wetgeving in werking treedt, de versleuteling standaard instellen voor nieuwe en bestaande klanten.

Het One platform dat Voys gebruikt voor de grootzakelijke markt en callcenters, beschikt sinds mei 2015 over volledige encryptie.Over Voys
Voys levert zakelijke telefonie-oplossingen en wil met die oplossingen de telecommarkt radicaal verbeteren. Maximale flexibiliteit en de vrijheid om overal en op ieder tijdstip te werken, is wat Voys haar klanten biedt. Dit doet de telecomprovider door middel van haar online telefooncentrale met de toepasselijke naam ‘Freedom’. Klanten zitten bij Voys niet vast aan jaarcontracten, waardoor ze de flexibiliteit hebben om producten per dag op te schalen of te downgraden wanneer dat wenselijk is.

Voys hanteert een holacratisch organisatiemodel zonder managers en zonder functies. Hierdoor kunnen mensen het maximale uit zichzelf halen in een omgeving waarin ze vertrouwen, verantwoordelijkheid en beslissingsbevoegdheid krijgen. Gelukkige medewerkers zorgen immers voor gelukkige klanten.

www.voys.nlVoor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met LEWIS:

Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: VoysNL@teamlewis.com
www.teamlewis.com