Datum: (857 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Bescheidenheid kenmerkt vrouwelijk talent in sollicitatieprocesAmsterdam, 17 december 2015 – Vrouwelijke IT-talenten reageren pas op een vacature als zij over meer dan 80 procent van alle gevraagde vaardigheden beschikken. Dit staat in groot contrast met mannelijke kandidaten die al reageren op een vacature als zij slechts over 40 procent van deze vaardigheden beschikken. Dat stelt Computer Futures, het internationale IT-recruitmentbureau voor de bemiddeling van IT-professionals, en concludeert dat bescheidenheid het vrouwelijke IT-talent kenmerkt. Daarnaast merkt Computer Futures op dat vrouwen door andere zaken in een vacature getriggerd worden dan mannen. Zo vallen vrouwen in de praktijk vaker voor onderwerpen als flexibiliteit, een aansprekende organisatiecultuur en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Vrouwen zijn populair
Vrouwelijke IT-talenten zijn populair onder werkgevers. Naast de krapte op de IT-arbeidsmarkt zijn er nog twee belangrijke redenen die aanzetten tot een jacht op vrouwelijk talent. Zo is er meer behoefte aan vrouwen op de werkvloer omdat diversiteit van groot belang is voor een excellerende IT-afdeling. Daarnaast heeft de IT-sector steeds meer behoefte aan softskills, zoals inlevingsvermogen en communicatief sterke vaardigheden. Vaak beschikken vrouwen van nature over deze eigenschappen.

Albert van Reenen, managing director bij Computer Futures: “Aangezien de IT-wereld nu voor 90 procent uit mannen bestaat, valt er voor organisaties nog veel te winnen. Niet alleen in capaciteit, maar ook in kwaliteit. In mijn ogen zijn vrouwen hét concurrentievoordeel van de toekomst. Vrouwen aantrekken en een werkomgeving bieden die zij prettig vinden, vergt echter een andere aanpak. Waar mannen het bijvoorbeeld prettig vinden om door een headhunter gebeld te worden, kunnen vrouwen dit minder waarderen. Het is belangrijk dat organisaties hier rekening mee houden.”

-----

Over Computer Futures
Computer Futures is een gerenommeerd IT-recruitmentbureau voor de bemiddeling van IT-professionals. Talent moet gezien worden en daarom helpt Computer Futures bij de zoektocht naar een nieuwe job. Als gespecialiseerd IT-recruitmentbureau heeft Computer Futures een internationaal netwerk van grote klanten. Daarnaast richten de consultants zich op specifieke IT-sectoren. Hierdoor geeft Computer Futures advies op maat. Meer informatie is te vinden op: www.computerfutures.nl

Voor meer informatie:
Marcommit 
Pauline van Die
sthree@marcommit.nl 
035-5822730