Datum: (1520 dagen oud)
Bedrijf:

Ruilplaats.nl: een online ruilplatform als antwoord op de crisisNa het grote succes van Marktplaats.nl en eBay.com, is er nu een nieuw online handelsplatform op basis van ruilhandel: Ruilplaats.nl. Ruilplaats.nl stelt consumenten in staat om goederen en diensten uit te wisselen met gesloten beurzen, door vraag en aanbod op een gemakkelijke en doeltreffende manier bij elkaar te brengen.

Vrijwel iedere Nederlander is bekend met online marktplaatsen. Dit soort handelsplatformen is in rap tempo een begrip geworden en de meesten van ons zullen dan ook ooit wel eens via deze weg zaken hebben gedaan. Het gemak waarmee dit gaat is inmiddels vanzelfsprekend. Bovendien is een eerlijke deal min of meer gegarandeerd, want beheerders en de rest van het online winkelend publiek kijken mee en bedrog leidt direct tot reputatieschade of zelfs verbanning.

Ruilplaats.nl biedt een vergelijkbare betrouwbaarheid en gemak. Dit online handelsplatform is er, net zoals vele anderen op gericht om aanbieders van goederen en diensten op een eenvoudige manier met elkaar in contact brengen. Het grote verschil zit hem echter in het feit dat een consument op Ruilplaats.nl niet afrekent in cash, maar andere goederen of diensten aanbiedt om te ruilen.

Waarom ruilen? Omdat in tijden van crisis de euro’s schaars zijn, maar arbeidskracht voor het oprapen ligt en goederen steeds vaker een tweede leven krijgen. Ga maar na: de koopkracht is door een tegenvallende economie en opeenvolgende bezuinigingsrondes de afgelopen jaren flink gedaald, terwijl tegelijkertijd een hoop mensen werkloos zijn geworden. Zo worden veel werkzaamheden wegens geldgebrek uitgesteld, terwijl professionals die deze werkzaamheden uit kunnen voeren thuis zitten. Deze situatie biedt kansen en leent zich perfect voor de oudste vorm van handel ter wereld: ruilhandel.

De grondgedachte achter Ruilplaats.nl is dus niet nieuw. De manier waarop aanbieders en kopers bij elkaar gebracht worden wél. Om het ruilen gemakkelijk te maken kent Ruilplaats.nl namelijk een even uniek als geavanceerd matchingsysteem. Dit systeem zorgt er voor dat advertenties gematcht worden en geeft gebruikers direct een seintje als er geruild kan worden. Zo zorgt Ruilplaats.nl voor een snelle en eenvoudige deal, zonder dat de beurs getrokken hoeft te worden.

Ook voor het gebruik van Ruilplaats.nl kan de portemonnee dicht blijven overigens, want registratie en het plaatsen van advertenties is helemaal gratis.

www.ruilplaats.nl